Höj Pensionen – Pensionsspara privat!

privat pensionssparande

  1. Trygga din framtid, Pensionsspara.se guidar dig till rätt sparform
  2. Vi hjälper dig komma igång med ditt sparande redan idag!
  3. Vår tjänst är enkel, smidig och helt kostnadsfri!

Pensionsspara

 

Så här fungerar det:

  1. Fyll i dina uppgifter i formuläret till höger och klicka på skicka.
  2. Därefter får du ett kostnadsfritt förslag utan några som helst förpliktelser.
  3. Få det pensionssparande som passar just Dig.

Förutom allmän pension och kollektivavtalad tjänstepension har många personer ett privat pensionssparande. Utan privat pensionssparande får de flesta inte mer än 60-65 procent av den lön man tidigare haft under sitt yrkesverksamma liv i pension.

Har du många år kvar till pensionen så kan det räcka med att spara några hundralappar i månaden för att avsevärt förbättra din pension. Från och med den 1 januari 2008 minskar avdragsrätten för privat pensionsparande från halva basbeloppet 20 150 till 12 000 kronor.

När det gäller privat pensionssparande så finns främst alternativen fondsparande (fondförsäkring) samt traditionellt sparande. Placerar man pengarna i en fondförsäkring så är riskerna större men det ger vanligtvis större avkastning än traditonellt sparande. Vanligaste fondkategorierna är räntefonder (räntebärande papper) och aktiefonder (aktier).

Traditionellt sparande garanterar dig ett visst belopp i månaden. Beloppet varierar beroende på hur bra din förvaltare lyckats placera dina pengar. Du är dock garanterad att få minst det belopp som tidigare utlovats.

Utöver nämnda sparformer är avbetalning av lån något som vi starkt rekommenderar för att förbättra din ekonomi både i nutid och inför din pension.

Om du vill veta mer om ditt privata pensionssparande och hur stort det är bör du kontakta dem du sparar hos.